ALTINOVA'DA SEL ZARAR TESPİTİ” BAŞLADI

ALTINOVA

Altınova Beldesinde hafta sonu yaşanan sel felaketinin Zarar Tespit Çalışmaları” başlatıldı.




.
..Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesinde hafta sonu yaşanan sel
felaketinin Zarar Tespit Çalışmaları” başlatıldı.

Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesinde hafta sonu yaşanan sel felaketi üzerine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve beraberindeki heyet sırasıyla Burhaniye, Gömeç ve Altınova'da bir dizi incelemelerde bulunması sonrası selden zarar görenlere ise Hiç üzülmeyin Devlet yanınızdadır. En kısa zamanda Belediye, Jandarma, tüm hasar gören evleri dolaşacak ve hasar tespit çalışmasını hazırlayarak AFAD kanalıyla Valiliğimize ulaştıracak” demişti.


KANAL PROJESİ TAMAMLANSAYDI ZARAR OLMAYACAKTI”

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, tüm iş makinelerini ve ekiplerini Kazan Sitesi, Sokol Sitesi, Demet Altın sitesi, Cömert ve Altın Nal sitelerine yönlendirdi. Çizmelerini ayağına çeken Başkan Asım Sürer, belediye işçileriyle birlikte tüm evlere girip hasar tespiti yapan ekiplere nezaret etti. İstanbul, İzmir, Ankara'dan gelen yazlık sahipleriyle ayakta sohbet etme imkanı da bulan  Başkan Asım Sürer, 10 Milyonluk Kanal Projesi hazırlanıyordu, son bir hafta evvel TCK'den izin aldık, bu DSİ ve TCK'nın projesi tamamlansaydı en azından sahil evleri bu kadar sel zararına uğramayacaktı. TCK yeni bölünmüş yolu yapınca daha evvel alttan geçen büzler kapandı. Proje de olduğu gibi yol yarılacak ve alttan büzler konularak dağdan gelen yağmur suları denize verilecek olan projenin yüzde 50'si tamamlandı. Havalar müsaade ettikçe çalışmalar devam edecek” dedi.



EVİNİN HALİNİ GÖRDÜ, KALP KRİZİ GEÇİRDİ”


Altınova son yıllarda 1998 den buyana gördüğü en şiddetli yağış ve sel felaketini bir kez daha yaşadı. Halen devam eden yağmurlar selden en çok zararı gören bölgelerdeki çalışmaları da etkiledi. belediye ekipleri tümüyle belde içindeki faaliyetlere ara verdiler ve hasar gören evlere temizlik amacıyla ve biriken suları tahliye için olay bölgesinde konuşlandılar. Bu arada Demet Altın Sitesi 9 numaralı evinin sular altında kaldığını öğrenen İzmirli Feruha ve Abdullah Ay, Altınova'ya geldiler, evinin halini gören Abdullah Ay (55) olduğu yere yıkıldı ve Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılan kalp krizi geçirdiği açıklanan Abdullah Ay hayatını kaybetti. Ailenin İzmir'den çocukları gelerek cenazeyi İzmir'e götürdüler.

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, gün boyu çizmeleri ayağında sel suları ve çamur deryasında gezdi ve İstanbul'dan evini dolaşmaya gelen Tufan Kaya , İstanbullu Birsel Sadi, Ankaralı Sezen Yazıcı, İstanbul'dan Emekli Vakıflar Bankası personeli Erdoğan Telci, Ankara'dan Hüseyin ve Ümrüye Pehlivan, İzmirli İlhan Karadoğan adlı ikinci konut sahipleriyle görüştü ve sorunlarını dinledi.

Başkan Asım Sürer, Belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor” dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı